|
|
| Drukuj temat :: Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
iluka Gość
|
Wysłany: Sro Mar 03, 2010 18:49 pm Temat postu: konkurs |
|
|
Miejska Biblioteka Publiczna im. J. Brzękowskiego w Nowym Wiśniczu zaprasza uczniów klas 4-6 szkoły podstawowej do udziału w Ogólnopolskim Konkursie Literackim „MOJA WERSJA LEGENDY WIŚNICKIEJr”;. Zadaniem uczestników jest napisanie wierszowanej wersji legendy, scenariusza inscenizacji lub stworzenie komiksu na podstawie jednej z siedmiu legend wybranych ze zbiorków wydanych przez Zofię Wiśniewską.
Celem konkursu jest m.in. zainteresowanie dzieci popularyzacją legend wiśnickich, rozwijanie wyobraźni, kreatywności, umiejętności literackich i plastycznych uczestników oraz promowanie atrakcyjnego turystycznie regionu Małopolski.
Szkoła może zgłosić maksymalnie po 7 prac w jednej formie.
Wymagania konkursowe:
Wiersz, komiks, scenariusz inscenizacji:
- wyraźnie nawiązuje do treści legend wiśnickich spisanych przez Zofię Wiśniewską (fabuła, miejsca, postaci) i twórczo je przetwarza,
- posiada cechy gatunkowe wiersza, komiksu, scenariusza.
Prace pisemne (dotyczy wiersza i scenariusza) technika komputerowa, format A4, czcionka 14 Times New Roman, odstęp między wierszami 1,5.
Komiks ręcznie wykonany (nie komputerowo), jednoplanszowy, na kartce bloku technicznego A4.
Tytuły inspirujących legend wiśnickich opublikowanych przez Zofię Wiśniewską w zbiorkach „Baśnie, podania, legendy Ziemi Bocheńskiej”; cz. I i II:
1. „Biała dama wiśnickiego zamku”;
2. „Biały rumak”;
3. „Jeńcy tatarscy w Nowym Wiśniczu”;
4. „Kamienie Brodzińskiego”;
5. „Kamień Grzyb na wzgórzu Bukowiec”;
6. „O wiśnickim zamku i Kasi, pięknej dworce królowej Bony”;
7. „Kamienny dwór w Chronowie na Kobylej Górze”;
Prace konkursowe wraz z FORMULARZEM ZGŁOSZENIA DO KONKURSU należy przesłać do 23 kwietnia 2010 r.
Ogłoszenie wyników 8 maja 2010 r. w Dniu Bibliotekarza i Bibliotek.
REGULAMIN KONKURSU
MATERIAŁY DO KONKURSU r11; TEKSTY LEGEND WG ZOFII WIŚNIEWSKIEJ
FORMULARZ ZGŁOSZENIA DO KONKURSU I WZÓR WIZYTÓWKI
do pobrania ze str.http://umwisnicz.home.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=2054&Itemid=184 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Gość
|
Wysłany: Nie Mar 14, 2010 23:45 pm Temat postu: |
|
|
| bomila napisał: | Postaram się zastosować do zaleceń Basi. Wzięłam sprawy w swoje ręce i dzisiaj znalazłam niechcący stronę, która jest do tego celu idealna.
http://www.szkola.firmowa.eu/news.php
Trzeba tylko wyłowić z newsów same konkursy. Myślę, że wystarczyłoby kilka osób do bieżącego śledzenia. Raz na jakiś czas mogę zaglądać i wrzucać nowości. Ktoś się jeszcze zgłasza?
|
Witam,
bardzo mi miło, że wspomniano tutaj Gablotkę Szkolną (http://www.szkola.firmowa.eu), nawet niechcący
Tak się składa, że jestem głównym administratorem tego serwisu.
Trzy wyjaśnienia:
- "wyłowić" konkursy można bardzo prosto, wystarczy wchodzić w odpowiednią kategorię newsów - http://www.szkola.firmowa.eu/news_cats.php?cat_id=18 . Do kategorii konkursów łatwo też przejdziemy klikając zielona pinezkę.
- Aby śledzić na bieżąco pojawiające się informacje wystarczy zapisać się na bezpłatny biuletyn i co tydzień otrzymujemy info na swój e-mail
- Staramy się publikować codziennie nowe informacje i dlatego będziemy wdzięczni za przysyłanie opisów konkursów dla szkół bezpośrednio do redakcji - poprzez własne konto lub na e-mail jlysikowski@op.pl
Zapraszamy do współpracy! |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Basia
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Basia
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Basia
|
Wysłany: Nie Cze 20, 2010 12:37 pm Temat postu: |
|
|
Konkurs "Sztuki Plastyczne Czas Na Promocję"
Konkurs trwa od: 10.06.2010 do: 05.09.2010
Organizatorem konkursu jest serwis mimamo.pl.
W imieniu Fundacji Akademia Młodych zapraszamy nauczycieli, animatorów kultury, terapeutów, wychowawców, bibliotekarzy do udziału w Konkursie, którego celem jest promocja najlepszych pomysłów na zajęcia plastyczne dla dzieci. konkurs trwa w dniach od 10 czerwca do 5 września 2010 r.
Opis najciekawszych zajęć i ich twórców pojawi się również w publikacji - folderze propagującym najbardziej oryginalne, twórcze zajęcia artystyczne dla dzieci z dziedziny plastyki.
Prace plastyczne powstałe podczas warsztatów zostaną przedstawione na uroczystym wernisażu i wystawie zorganizowanych w Warszawie.
Nagrody:
Laureaci Konkursu otrzymają ogólnopolska promocję oraz wynagrodzenie za przeprowadzenie zajęć (3 x 2 godz lekcyjne, brutto 900 zł - umowa zlecenie).
Na koszt organizatora zostaną zorganizowane zajęcia na podstawie, których powstanie materiał filmowy, wywiady, reportaże. Profesjonalnie zmontowany i opracowany materiał filmowy zostanie zaprezentowany w serwisie www.warsztaty.mimamo.pl
UWAGA! Organizator nie zwraca kosztów podróży do Warszawy ani kosztów za materiały niezbędne do realizacji zajęć. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
|
Możesz pisać nowe tematy Możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach
|
|
|
|