Krowa w kinie Nowa podstawa programowa z pomocą biblioteki szkolnej Wszystko gra. Wybór materiałów repertuarowych Biblioteki w Szkole Vademecum nauczyciela bibliotekarza Na szlaku edukacji czytelniczej i medialnej w szkołach ponadgimnazjalnych Zbiory specjalne-nieksiążkowe w bibliotekach. Poradnik metodyczny
Z kim spotkanie?
Idź do strony 1, 2  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum "Biblioteki w Szkole" Strona Główna -> Biblioteka w Szkole - Forum Ogólne
Drukuj temat :: Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
waga
Gość

PostWysłany: Wto Maj 18, 2010 11:04 am    Temat postu: Z kim spotkanie? Odpowiedz z cytatem

Kogo zaprosić na spotkanie z uczniami ze szkoły podstawowej albo z gimnzjum? Kto daje sie zaprosić i nie zawiedzie?
Powrót do góry
Książka_76

PostWysłany: Wto Maj 18, 2010 11:14 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witaj Smile
Do szkoły podstawowej polecam autorów, z którymi organizowałam spotkania i należą do bardzo udanych:
p. Kazimierz Szymeczko,
p. Izabella Klebańska,
p. Dariusz Rekosz.
Powodzenia

Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
bogna3

PostWysłany: Wto Maj 18, 2010 21:17 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Do szkoły podstawowej polecam też

Krystynę Śmigielską (dolnośląskie)

Byłam na spotkaniu z nią (i z dziećmi oczywiście).

Potrafi zainteresować wplatając różne elementy (z udziałem dzieci) np.: dramy, śpiewu i innej aktywności dzieci
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
waga
Gość

PostWysłany: Sro Maj 19, 2010 8:22 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Jak zamówić takie spotkanie?
Powrót do góry
waga
Gość

PostWysłany: Sro Maj 19, 2010 17:25 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Brak odpowiedzi na moje zapytanie mam chyba rozumieć: "sama się postaraj". Tak trzymać! Nie dawać namiarów, bo po co jej pomagać. Niech sama się spręża. A co!
Jeszcze tylko jedno: to po co to forum?
Powrót do góry
Aqa

PostWysłany: Sro Maj 19, 2010 17:32 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

A pomyślałaś, że moze ktoś, kto takie spotkania organizował, jeszcze nie przeczytał twojego postu??
A inni nie znają odpowiedzi????
Za szybko krytykujesz na Forum, wybacz.
Bardzo wiele piszemy, doradzamy.
Jednak obowiązuje zasada- jak nie wiesz- nie pisz bzdur. Może dlategona razie nikt ci nie napisał "jak "
/przy okazji- ja nie wiem/
Powrót do góry
Maria

PostWysłany: Sro Maj 19, 2010 21:38 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

waga napisał:
Brak odpowiedzi na moje zapytanie mam chyba rozumieć: "sama się postaraj". Tak trzymać! Nie dawać namiarów, bo po co jej pomagać. Niech sama się spręża. A co!
Jeszcze tylko jedno: to po co to forum?

Wyluzuj, nie denerwuj się i cierpliwości trochę, bo po takich postach nie oczekuj, że ktoś Tobie pomoże, nawet jeżeli będzie wiedział.
Nie organizowałam takiego spotkania, ale najprostszym sposobem jest poszukanie w Internecie kontaktu telefonicznego, mailowego do autora lub menadżera i rozmowa czy i na jakiej zasadzie spotyka się z czytelnikami.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
kalta

PostWysłany: Czw Maj 20, 2010 9:04 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ostatnio byłam na spotkaniu z panią Beatą Ostrowicką. Były tam jednocześnie dzieci ze szkoły podstawowej i młodzież z gimnazjum (ok. 150 osób). Obie grupy czytelników były zadowolone ze spotkania.
Powrót do góry
waga
Gość

PostWysłany: Czw Maj 20, 2010 9:06 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

"bo po takich postach nie oczekuj, że ktoś tobie pomoże, nawet jeżeli będzie wiedział." Zawziętość i zemsta przemawiają przez Ciebie, Mario.
Sama się dowiedziałam, m. in. o atrakcjnych formach spotkań oraz o upominkach dla uczniów. Ale nie podam nikomu tych informacji.
Powrót do góry
Marianna

PostWysłany: Czw Maj 20, 2010 9:13 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Droga Wago, kto jak kto, ale Maria nie grzeszy raczej zawziętością a tym bardziej zemstą. Jestem na forum już troche czasu i często zadaję pytania - nigdy przenigdy nikt mnie nie obraził, za to zawsze mogę liczyć na pomoc.
Waż słowa koleżanko.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
Iwona66

PostWysłany: Czw Maj 20, 2010 10:17 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Spotkanie można zorganizować przez wydawnictwo Literatura: wystarczy wejść na stronę, w zkładkę "spotkania" i wybrać autora. Potem telefon, gdzie uzyskasz wszystkie informacje, ustalisz termin itp. Bardzo szybko i sprawnie. W ten sposób zapraszałam K. Szymeczkę. Z K. Petkiem umówiłam się osobiście - wszystkie dane sa na jego stronie
Powrót do góry
waga
Gość

PostWysłany: Czw Maj 20, 2010 10:30 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Dzięki, Iwona 66!
Dzieki, kalta!
Powrót do góry
Maria

PostWysłany: Czw Maj 20, 2010 10:40 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

waga napisał:
"bo po takich postach nie oczekuj, że ktoś tobie pomoże, nawet jeżeli będzie wiedział." Zawziętość i zemsta przemawiają przez Ciebie, Mario.
Sama się dowiedziałam, m. in. o atrakcjnych formach spotkań oraz o upominkach dla uczniów. Ale nie podam nikomu tych informacji.

Wago dziękuję za wyrażenie opinii na temat mojego postu Smile, komentuje tylko Twoje słowa, które obrażają Forumowiczów na tym Forum. Zaglądam tu od lat, zawsze mogę liczyć na pomoc i wsparcie, a Twoje słowa są bardzo krzywdzące. Przypominasz mi małą dziewczynkę z przedszkola - chyba pomyliłaś fora.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
Aqa

PostWysłany: Czw Maj 20, 2010 14:50 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Hym.. a ja sie dzielę wszystkimi posiadanymi informacjami i radami, jeśli tylko /mam nadzieję/ mają sens Wink
Uzyskałam tez masę informacji, kiedy sama ich potrzebowałam, od Marii /kwestie rozliczeń po komputeryzacji, jak pierwsza to przerobiła/ , od Jacka /na forum, na prive/,red. naczelnego p. Wasilewskiego, od wielu innych osób i instytucji /pisałam też do BN- NIE musieli odpisywac mnie, ze SP, nie ich profil/
Cóż, każdy ma prawo do swojej opinii, ale i .. i każdy musi się liczyć z reakcją na opinie.
Powrót do góry
Zuzza

PostWysłany: Czw Maj 20, 2010 15:50 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

myślę,że waga zapomniała, że tu nie apteka ani oddział intensywnej opieki Rolling Eyes a tylko biblioteka
tu czas płynie swoim rytmem i chociaż tak jak "Biedronka" mamy mnóstwo "klientów" poganiających nas, sami siebie poganiać nie chcemy Confused
do tego to po prostu ogromna wspaniała grupa wsparcia, a nie opłacani konsultanci prawni Rolling Eyes
na forach dla nauczycieli, a nawet dla świetlicy, piszą ludziska raz na dwa trzy tygodnie, a tu są wpisy niemal codziennie, więc i tak jest rewelacyjnie Cool
zwłaszcza, że zaczęło się rozpoczynanie zbierania książek od uczniów - już za miesiąc musi być "posprzątane" Mr. Green
pozdrawiam wszystkich
trzymajcie się Cool
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum "Biblioteki w Szkole" Strona Główna -> Biblioteka w Szkole - Forum Ogólne Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony 1, 2  Następny
Strona 1 z 2

Skocz do:  
Możesz pisać nowe tematy
Możesz odpowiadać w tematach