| Drukuj temat :: Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
waga Gość
|
Wysłany: Wto Maj 18, 2010 11:04 am Temat postu: Z kim spotkanie? |
|
|
| Kogo zaprosić na spotkanie z uczniami ze szkoły podstawowej albo z gimnzjum? Kto daje sie zaprosić i nie zawiedzie? |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Książka_76
|
Wysłany: Wto Maj 18, 2010 11:14 am Temat postu: |
|
|
Witaj
Do szkoły podstawowej polecam autorów, z którymi organizowałam spotkania i należą do bardzo udanych:
p. Kazimierz Szymeczko,
p. Izabella Klebańska,
p. Dariusz Rekosz.
Powodzenia _________________ W szkolnej bibliotece siedzę,
Może ktoś się o mnie dowie?  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
bogna3
|
Wysłany: Wto Maj 18, 2010 21:17 pm Temat postu: |
|
|
Do szkoły podstawowej polecam też
Krystynę Śmigielską (dolnośląskie)
Byłam na spotkaniu z nią (i z dziećmi oczywiście).
Potrafi zainteresować wplatając różne elementy (z udziałem dzieci) np.: dramy, śpiewu i innej aktywności dzieci |
|
| Powrót do góry |
|
 |
waga Gość
|
Wysłany: Sro Maj 19, 2010 8:22 am Temat postu: |
|
|
| Jak zamówić takie spotkanie? |
|
| Powrót do góry |
|
 |
waga Gość
|
Wysłany: Sro Maj 19, 2010 17:25 pm Temat postu: |
|
|
Brak odpowiedzi na moje zapytanie mam chyba rozumieć: "sama się postaraj". Tak trzymać! Nie dawać namiarów, bo po co jej pomagać. Niech sama się spręża. A co!
Jeszcze tylko jedno: to po co to forum? |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Aqa
|
Wysłany: Sro Maj 19, 2010 17:32 pm Temat postu: |
|
|
A pomyślałaś, że moze ktoś, kto takie spotkania organizował, jeszcze nie przeczytał twojego postu??
A inni nie znają odpowiedzi????
Za szybko krytykujesz na Forum, wybacz.
Bardzo wiele piszemy, doradzamy.
Jednak obowiązuje zasada- jak nie wiesz- nie pisz bzdur. Może dlategona razie nikt ci nie napisał "jak "
/przy okazji- ja nie wiem/ |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Maria
Dołączył: 12 Kwi 2006 Posty: 1569 Skąd: Złotów, woj. wielkopolskie
|
Wysłany: Sro Maj 19, 2010 21:38 pm Temat postu: |
|
|
| waga napisał: | Brak odpowiedzi na moje zapytanie mam chyba rozumieć: "sama się postaraj". Tak trzymać! Nie dawać namiarów, bo po co jej pomagać. Niech sama się spręża. A co!
Jeszcze tylko jedno: to po co to forum? |
Wyluzuj, nie denerwuj się i cierpliwości trochę, bo po takich postach nie oczekuj, że ktoś Tobie pomoże, nawet jeżeli będzie wiedział.
Nie organizowałam takiego spotkania, ale najprostszym sposobem jest poszukanie w Internecie kontaktu telefonicznego, mailowego do autora lub menadżera i rozmowa czy i na jakiej zasadzie spotyka się z czytelnikami. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
kalta
|
Wysłany: Czw Maj 20, 2010 9:04 am Temat postu: |
|
|
| Ostatnio byłam na spotkaniu z panią Beatą Ostrowicką. Były tam jednocześnie dzieci ze szkoły podstawowej i młodzież z gimnazjum (ok. 150 osób). Obie grupy czytelników były zadowolone ze spotkania. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
waga Gość
|
Wysłany: Czw Maj 20, 2010 9:06 am Temat postu: |
|
|
"bo po takich postach nie oczekuj, że ktoś tobie pomoże, nawet jeżeli będzie wiedział." Zawziętość i zemsta przemawiają przez Ciebie, Mario.
Sama się dowiedziałam, m. in. o atrakcjnych formach spotkań oraz o upominkach dla uczniów. Ale nie podam nikomu tych informacji. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Marianna
|
Wysłany: Czw Maj 20, 2010 9:13 am Temat postu: |
|
|
Droga Wago, kto jak kto, ale Maria nie grzeszy raczej zawziętością a tym bardziej zemstą. Jestem na forum już troche czasu i często zadaję pytania - nigdy przenigdy nikt mnie nie obraził, za to zawsze mogę liczyć na pomoc.
Waż słowa koleżanko. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Iwona66
|
Wysłany: Czw Maj 20, 2010 10:17 am Temat postu: |
|
|
| Spotkanie można zorganizować przez wydawnictwo Literatura: wystarczy wejść na stronę, w zkładkę "spotkania" i wybrać autora. Potem telefon, gdzie uzyskasz wszystkie informacje, ustalisz termin itp. Bardzo szybko i sprawnie. W ten sposób zapraszałam K. Szymeczkę. Z K. Petkiem umówiłam się osobiście - wszystkie dane sa na jego stronie |
|
| Powrót do góry |
|
 |
waga Gość
|
Wysłany: Czw Maj 20, 2010 10:30 am Temat postu: |
|
|
Dzięki, Iwona 66!
Dzieki, kalta! |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Maria
Dołączył: 12 Kwi 2006 Posty: 1569 Skąd: Złotów, woj. wielkopolskie
|
Wysłany: Czw Maj 20, 2010 10:40 am Temat postu: |
|
|
| waga napisał: | "bo po takich postach nie oczekuj, że ktoś tobie pomoże, nawet jeżeli będzie wiedział." Zawziętość i zemsta przemawiają przez Ciebie, Mario.
Sama się dowiedziałam, m. in. o atrakcjnych formach spotkań oraz o upominkach dla uczniów. Ale nie podam nikomu tych informacji. |
Wago dziękuję za wyrażenie opinii na temat mojego postu , komentuje tylko Twoje słowa, które obrażają Forumowiczów na tym Forum. Zaglądam tu od lat, zawsze mogę liczyć na pomoc i wsparcie, a Twoje słowa są bardzo krzywdzące. Przypominasz mi małą dziewczynkę z przedszkola - chyba pomyliłaś fora. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Aqa
|
Wysłany: Czw Maj 20, 2010 14:50 pm Temat postu: |
|
|
Hym.. a ja sie dzielę wszystkimi posiadanymi informacjami i radami, jeśli tylko /mam nadzieję/ mają sens
Uzyskałam tez masę informacji, kiedy sama ich potrzebowałam, od Marii /kwestie rozliczeń po komputeryzacji, jak pierwsza to przerobiła/ , od Jacka /na forum, na prive/,red. naczelnego p. Wasilewskiego, od wielu innych osób i instytucji /pisałam też do BN- NIE musieli odpisywac mnie, ze SP, nie ich profil/
Cóż, każdy ma prawo do swojej opinii, ale i .. i każdy musi się liczyć z reakcją na opinie. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Zuzza
Dołączył: 05 Cze 2008 Posty: 249 Skąd: Polska Północno-Wschodnia
|
Wysłany: Czw Maj 20, 2010 15:50 pm Temat postu: |
|
|
myślę,że waga zapomniała, że tu nie apteka ani oddział intensywnej opieki a tylko biblioteka
tu czas płynie swoim rytmem i chociaż tak jak "Biedronka" mamy mnóstwo "klientów" poganiających nas, sami siebie poganiać nie chcemy
do tego to po prostu ogromna wspaniała grupa wsparcia, a nie opłacani konsultanci prawni
na forach dla nauczycieli, a nawet dla świetlicy, piszą ludziska raz na dwa trzy tygodnie, a tu są wpisy niemal codziennie, więc i tak jest rewelacyjnie
zwłaszcza, że zaczęło się rozpoczynanie zbierania książek od uczniów - już za miesiąc musi być "posprzątane"
pozdrawiam wszystkich
trzymajcie się  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|